Jdi na obsah Jdi na menu
 


2017-10-11 / Registrace spolku KUBIK-Team

Myšlenka vzkřísit opět v Ostravě odbornost lodních modelářů vznikla v červnu 2017 na soutěži Třebovický přístav. Příprav se ujal pozdější předseda spolku Pavel Kubíček. Materiály byly zpracovány koncem července, k registraci podány v srpnu a spolek byl zaregistrován v říjnu téhož roku.

obrazek-pro-zahlavi-na-web.jpg

Do spolkového rejstřku byl spolek zapsán u Krajského soudu v Ostravě pod spisovou značkou L 16194 dne 11.10.2017. Spolek nese název

KUBIK-Team, spolek přátel modelů lodí

kubik-team_logo.jpg

IČO:         064 17 892

Adresa:   Hlavní třída 567/75, 708 00  Ostrava-Poruba


 

Více o spolku

Pořádáním různých modelářských akcí chtějí členové spolku zábavnou formou prostřednictvím provozu převážně modelů lodí (ale i jiných) zaujmout mládež a inspirovat ji v zájmu o techniku s výhledem ke studiu opomíjených technických oborů, včetně učňovského školství.

Příkladem akcí jsou veřejnosti přístupné soutěže a modelářské předváděčky, na kterých si mladí mohou zapůjčit a aktivně vyzkoušet provoz modelů, které si jinak musí vyrobit vlastníma rukama.

Ze všech dětí se po návštěvě naší akce sice nestanou technici, ale příklady táhnou. Nejdůležitější je inspirace a dobrá parta.

Jak z názvu spolku vyplývá (... přátelé modelů ...), spolek je otevřen modelářům i nemodelářům, kterým nejsou rukodělné a technické dovednosti lhostejné a chtějí u mladých přispět k rozvoji těchto dovedností.

p1070624a.jpg

Spolek KUBIK-Team není pobočným spolkem Svazu modelářů ČR, což nám umožňuje poněkud volnější výklad sportovních řádů a pravidel, které můžeme lépe přizpůsobit poslání spolku, které jsme si při jeho vzniku předsevzali.

Pokud usoudíte, že by Vás činnost spolku KUBIK-Team mohla zajímat a chtěli byste také přispět svojí "troškou do mlýna", můžete se seznámit se Stanovami spolku a vyplněnou, podepsanou Přihlášku můžete zaslat na e-mail kubik-team@seznam.cz.

 

kubik-team_logo.jpg